Ger Koreman

Ger Koreman,

De Lelystadse duizendpoot Ger Koreman is het levende bewijs dat gepensioneerd zijn niet betekent dat je achter de geraniums gaat zitten.  

Ger organiseert meerdere activiteiten in de stad, zoals de Kindermudrun en vertellingen en rondleidingen op de Lelystadse begraafplaats, en heeft tal van boeken geschreven, waarvan Lelystad ziet Abraham, 7,5 maatje en Als de Oostvaardersdijk kon lullen de bekendste zijn.

Zijn levenservaringen en algemene kennis zorgen ervoor dat Ger ook een uitstekende gesprekspartner is op de radio.

Ger is elke maandag tafelgast en medepresentator van het radioprogramma Maandagavond Live!

Samen met Dave Terlien geeft hij Inwoners en clubs een podium voor hun verhaal.

Maandagavond Live! Elke maandagavond 20:00 t/m 21:00 uur.

Will van der Steen

Will presenteert elke zondagochtend om 09:00 uur het radioprogramma Oud Nederlands. Sinds de jaren 70 maakt Will al radioprogramma’s en hij is ook één van de grondleggers van de toenmalige radiopiraat Radio Lelystad.

In 1983 maakte Will de overstap naar de Vlaamse radio en had daar jarenlang een populair radioprogramma bij onze zuiderburen. Na dit Vlaamse avontuur stapte Will in 1988 over naar de toen net opgestarte L.O.V., het huidige Radio Lelystad.

Jarenlang was Will één van de drijvende krachten achter de lokale omroep in Lelystad. In het jaar 2011 ging het roer om en maakte Will de overstap naar een eigen internet radiostation. Gelukkig is Will van der Steen sinds 2020 weer terug op zijn oude nest Radio Lelystad en presenteert hij elke zondag Oud Nederlands.

Marc Broekmans

Vrijwilliger Marc Broekmans was tennisleraar in West-Friesland, redacteur/verslaggever voor diverse media, waaronder Noordhollands Dagblad in Hoorn, Weekmedia in Amstelveen en Diemen, FlevoParool in Almere, en programmamaker en presentator voor Radio Noord-Holland in Alkmaar. Momenteel is hij lid van de Lelystadse Dijkdichters.

Marc presenteert elke zondagmiddag om 17:00 uur  het sportprogramma Dubbelspel.

Jong!

Vanaf 12 november 2018 is het radioprogramma Jong! te beluisteren op Radio Lelystad. Jong! is een radioprogramma gemaakt door jongeren en voor jongeren in Lelystad.

Rick Roos

Mijn naam is Rick Roos, 15 jaar oud en ik woon in Lelystad. Mijn, met een mooi woord ''affiniteit'', ligt bij het maken en bewerken van video's en ik richt mij vooral op het maken van online content. Toen ik 10 jaar oud was kreeg ik mijn aller eerste camera en editing software. Ik begon met filmen en leerde mezelf monteren, en tot op de dag van vandaag heb ik van die beslissing geen spijt.

Samuel Volonteri

Ik ben Samuel Volonteri, 16 jaar oud en ik ben freelance presentator. Dit vind ik natuurlijk superleuk om te doen, want presenteren is wat ik het liefste doe! Ik zit in Lelystad op school en ik ben één van de jongste Lelystadse ondernemers. 

 

Wil je contact met JONG! Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op Instagram of Facebook.

Chantal en Jeroen Kleijheeg

Chantal Kleijheeg woont inmiddels al weer 10 jaar met veel plezier in Lelystad. Ze werkt bij Kubus (het centrum voor kunst en cultuur) en is daarnaast zangeres en koordirigent. Als klein meisje maakte zij ‘radioshows’ met behulp van haar cassetterecorder, het is dan ook stiekem een droom die uitkomt dat ze het nu in het echt mag gaan doen bij Radio Lelystad!

Chantal haar programmatechnicus is Jeroen kleijheeg. Jeroen is 17 jaar geleden van de bollenstreek verhuist naar Lelystad. Als kleine jongen begonnen met gitaarspelen, en later basgitaar.En toen hij in dienst zat bij de Marine heeft hij radioprogramma’s gemaakt aan boord. Sinds een aantal jaar heeft hij een eigen licht & geluidsbedrijf. Logisch dus dat hij tijdens de uitzending de techniek verzorgt. Beiden hebben kunst & cultuur door hun aderen stromen en voelen zich lokaal heel betrokken.

Kleijheeg & Kunst biedt alles wat met kunst en cultuur in Lelystad te maken heeft graag een ‘podium’ tijdens de uitzending. Amateurs, professionals, artiesten, kunstenaars, restaurateurs, alles komt voorbij, als het maar met Lelystadse kunst & cultuur te maken heeft. Zo is er elke week een gast live in de uitzending, komen organisatoren en programmeurs aan het woord en wordt je weer helemaal bijgepraat over de culturele agenda van Lelystad. “Er is hier nooit iets te doen” kan je echt niet meer zeggen als je naar Kleijheeg & kunst luistert!

Wil je Chantal mailen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
Shares

Radio Lelystad: Altijd in de lucht! | Ook op Facebook en Twitter