Roy Oostweegel

LelyLove

"Hoi, mijn naam is Roy Oostweegel en sinds 7 september 2020 presenteer ik het programma LelyLove op de maandagavond tussen 22-23uur op Radio Lelystad.

LelyLove bevat romantische gedichten en heerlijke muziek. Het bijzondere is dat alle gedichten in de show van mensen uit onze prachtige stad komen. 

Afgelopen jaar liep ik rond met het idee voor een online radioprogramma. Echter het opzetten hiervan vroeg behoorlijk wat tijd en investering dat ik heb doen

besluiten het format neer te leggen bij Radio Lelystad. Deze reageerde gelukkig erg enthousiast waarmee LelyLove werd geboren.

Inmiddels hebben we de eerste uitzending(en) achter de rug en vind ik langzaam mijn draai binnen deze leuke club van vrijwilligers. 

Radio maken is heel iets anders dan het zingen wat ik veel doe in de weekenden. Zoals iemand al zei, "jouw stem en jouw verhaal, zijn de ogen van de luisteraar".

Gelukkig ontvang ik veel steun van de meer ervarenen binnen de club en hoop hiermee het programma maximaal te benutten. 

Zelf ben ik in 2009 naar Lelystad verhuisd met mijn gezin. Iets wat we achteraf veel eerder hadden moeten doen.

Lelystad heeft vele mooie plekken en ondanks dat we een "stad" zijn, is het gevoel van een "dorp" wat meer de overhand heeft bij ons.

Zowel mijn vrouw als ik werken beide in Lelystad en ook onze twee kinderen zijn hier schoolgaand. 

 

Heb je zelf een gedicht dat je wil insturen, schroom dan niet! 

Ik wens je veel luisterplezier!

Ger Koreman

Ger Koreman,

De Lelystadse duizendpoot Ger Koreman is het levende bewijs dat gepensioneerd zijn niet betekent dat je achter de geraniums gaat zitten.  

Ger organiseert meerdere activiteiten in de stad, zoals de Kindermudrun en vertellingen en rondleidingen op de Lelystadse begraafplaats, en heeft tal van boeken geschreven, waarvan Lelystad ziet Abraham, 7,5 maatje en Als de Oostvaardersdijk kon lullen de bekendste zijn.

Zijn levenservaringen en algemene kennis zorgen ervoor dat Ger ook een uitstekende gesprekspartner is op de radio.

Ger is elke maandag tafelgast en medepresentator van het radioprogramma Maandagavond Live!

Samen met Dave Terlien geeft hij Inwoners en clubs een podium voor hun verhaal.

Maandagavond Live! Elke maandagavond 20:00 t/m 21:00 uur.

Will van der Steen

Will presenteert elke zondagochtend om 09:00 uur het radioprogramma Oud Nederlands. Sinds de jaren 70 maakt Will al radioprogramma’s en hij is ook één van de grondleggers van de toenmalige radiopiraat Radio Lelystad.

In 1983 maakte Will de overstap naar de Vlaamse radio en had daar jarenlang een populair radioprogramma bij onze zuiderburen. Na dit Vlaamse avontuur stapte Will in 1988 over naar de toen net opgestarte L.O.V., het huidige Radio Lelystad.

Jarenlang was Will één van de drijvende krachten achter de lokale omroep in Lelystad. In het jaar 2011 ging het roer om en maakte Will de overstap naar een eigen internet radiostation. Gelukkig is Will van der Steen sinds 2020 weer terug op zijn oude nest Radio Lelystad en presenteert hij elke zondag Oud Nederlands.

Marc Broekmans

Vrijwilliger Marc Broekmans was tennisleraar in West-Friesland, redacteur/verslaggever voor diverse media, waaronder Noordhollands Dagblad in Hoorn, Weekmedia in Amstelveen en Diemen, FlevoParool in Almere, en programmamaker en presentator voor Radio Noord-Holland in Alkmaar. Momenteel is hij lid van de Lelystadse Dijkdichters.

Marc presenteert elke zondagmiddag om 17:00 uur  het sportprogramma Dubbelspel.

Jeroen Kleijheeg

 

Jeroen is 17 jaar geleden van de bollenstreek verhuist naar Lelystad. Als kleine jongen begonnen met gitaarspelen, en later basgitaar.En toen hij in dienst zat bij de Marine heeft hij radioprogramma’s gemaakt aan boord. Sinds een aantal jaar heeft hij een eigen licht & geluidsbedrijf. Logisch dus dat hij tijdens de uitzending de techniek verzorgt. 

Kleijheeg & Kunst biedt alles wat met kunst en cultuur in Lelystad te maken heeft graag een ‘podium’ tijdens de uitzending. Amateurs, professionals, artiesten, kunstenaars, restaurateurs, alles komt voorbij, als het maar met Lelystadse kunst & cultuur te maken heeft. Zo is er elke week een gast live in de uitzending, komen organisatoren en programmeurs aan het woord en wordt je weer helemaal bijgepraat over de culturele agenda van Lelystad. “Er is hier nooit iets te doen” kan je echt niet meer zeggen als je naar Kleijheeg & kunst luistert!

Jeroen is er elke 1e drie maandagavonden  van 21:00 t/m 22:00 samen met Roy Oostweegel.  Wil je Jeroen mailen? kunstDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
Shares

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram en Twitter