Over ons

Radio Lelystad is de lokale publieke media-instelling voor de gemeente Lelystad en brengt 24 uur per dag informatieve, culturele, educatieve en verstrooiende programma's voor inwoners van stad en gemeente Lelystad. Radio Lelystad heeft naast een radiokanaal ook een tv-kanaal.

Streekomroep FMS
Radio Lelystad en Lokale Omroep Zeewolde werken samen als zijnde streekomroep. Deze streekomroep wordt gevormd door de Flevolandse Media Stichting (FMS)

FMS heeft als doel om voor de gemeente Lelystad, Zeewolde en Dronten nieuws en informatie te verzorgen en is daarmede de bewaker van de democratie. Hierbij werken beide omroepen nauw samen tot het verzorgen van een lokaal toereikend media aanbod. In de gemeente Dronten is nu geen omroep actief. De Flevolandse Media Stichting zal zorgdragen voor de tot standkoming van Lokale Omroep Dronten evenals ook de redactionele samenwerking. 

FM
Luister Radio Lelystad op de autoradio, wekkerradio of op de radio in de schuur tad via de analoge frequentie FM 90.3 MHz. Kijk op het kaartje waar ontvangst mogelijk is.

DAB+
Radio Lelystad zendt ook uit in de 'digitale ether' op DAB+. Zoek op de digitale radio-ontvanger in de auto, op de slaapkamer of op zolder in de lijst met beschikbare zenders naar Radio Lelystad of Lelystad. Handmatig afstemmen kan ook. Radio Lelystad is te beluisteren op DAB+ op kanaal 6B. Ontvangst is mogelijk in de gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde en (bijna heel) Almere.

'Digitaal' bij de volgende content providers
Ziggo: Kanaal 38 (tv) en 913 of 1913 (radio) 
KPN: Kanaal 1395 (tv) en 1095 (radio)
Odido (voormalig T-Mobile): Kanaal 714 (tv) en 2002 (radio)
Odido
 (voormalig Tele 2)Druk op Menu -> On-demand -> Lokale zenders en zoek dan naar Radio Lelystad TV of Radio Lelystad in de lijst met lokale omroepen.

Internet
Geen radio in de buurt? Of bevind je je buiten het ontvangstgebied? Luister dan online via de computer, laptop, tablet, of smartphone naar Radio Lelystad. Dit kan op verschillende manieren en werkt wereldwijd. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

De makkelijkste manier om online naar Radio Lelystad te luisteren is door te klikken op de LUISTER LIVE knop elders op deze pagina. Als je daarop klikt opent de webplayer in een popup en hoor je meteen Radio Lelystad uit je speakers.

Via een app op je Android, Apple of Windows telefoon kun je ook naar Radio Lelystad luisteren. Installeer dan de TuneIn-app en zoek in de app op Radio Lelystad.
→ Download TuneIn uit Google Play store
→ Download TuneIn uit Apple iTunes
→ Download TuneIn uit Microsoft apps

Ook zonder TuneIn-app kun je via TuneIn naar Radio Lelystad luisteren via onderstaande player.

Socials
Radio Lelystad is online niet alleen te vinden via radiolelystad.nl, maar ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.
→ Facebook Radio Lelystad
→ Instagram Radio Lelystad
→ YouTube Radio Lelystad
→ Twitter Radio Lelystad

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter