Over ons

Radio Lelystad is de omroep van en voor Lelystad en brengt 24 uur per dag informatieve, culturele, educatieve en verstrooiende programma's voor inwoners van stad en gemeente Lelystad. Radio Lelystad heeft naast een radiokanaal ook een tv-kanaal.

FM
Luister Radio Lelystad op de autoradio, wekkerradio of op de radio in de schuur tad via de analoge frequentie FM 90.3 MHz. Kijk op het kaartje waar ontvangst mogelijk is.

DAB+
Radio Lelystad zendt ook uit in de 'digitale ether' op DAB+. Zoek op de digitale radio-ontvanger in de auto, op de slaapkamer of op zolder in de lijst met beschikbare zenders naar Radio Lelystad of Lelystad. Handmatig afstemmen kan ook. Radio Lelystad is te beluisteren op DAB+ op kanaal 6B. Ontvangst is mogelijk in de gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde en (bijna heel) Almere.

'Digitaal' bij de volgende content providers
Ziggo: Kanaal 38 (tv) en 913 of 1913 (radio) 
KPN: Kanaal 1395 (tv) en 1095 (radio)
Odido (voormalig T-Mobile): Kanaal 714 (tv) en 2002 (radio)
Odido
 (voormalig Tele 2)Druk op Menu -> On-demand -> Lokale zenders en zoek dan naar Radio Lelystad TV of Radio Lelystad in de lijst met lokale omroepen.

Internet
Geen radio in de buurt? Of bevind je je buiten het ontvangstgebied? Luister dan online via de computer, laptop, tablet, mobiele telefoon of smart speaker naar Radio Lelystad. Dit kan op verschillende manieren en werkt wereldwijd. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

De makkelijkste manier om via computer of laptop naar Radio Lelystad te luisteren is door te klikken op de LUISTER LIVE knop elders op deze pagina. Als je daarop klikt opent de webplayer in een popup en hoor je meteen Radio Lelystad uit je speakers.

Via een app op je mobiele Android of Apple telefoon kun je ook naar Radio Lelystad luisteren. Installeer dan de TuneIn-app en zoek in de app naar Radio Lelystad.
→ Download TuneIn uit Google Play store
→ Download TuneIn uit Apple iTunes

Ook zonder TuneIn-app kun je via TuneIn naar Radio Lelystad luisteren via onderstaande player.

Luisteren via een smart speaker gaat heel eenvoudig door tegen de speaker te zeggen: "Hey Google (of Siri), zet Radio Lelystad op".

TV
Ons tv-kanaal is ook via het internet wereldwijd te bekijken. Ga naar radiolelystad.nl/tv en kies de stream die bij je past.

Socials
Radio Lelystad is online niet alleen te vinden via radiolelystad.nl, maar ook op Facebook, Instagram, YouTube en X (voorheen Twitter).
→ Facebook Radio Lelystad
→ Instagram Radio Lelystad
→ YouTube Radio Lelystad
→ X Radio Lelystad

Streekomroep FMS
Radio Lelystad is onderdeel van streekomroep Flevolandse Media Stichting (FMS), samen met Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) en Lokale Omroep Dronten (LOD).

FMS heeft als kerntaak het bedrijven van onafhankelijke en objectieve journalistiek voor de gemeenten Lelystad, Zeewolde en Dronten, alsmede het versterken en bewaken van de lokale democratie. Dit wordt bereikt door een nauwe samenwerking van de drie omroepen door het brengen van een lokaal toereikend media aanbod voor iedere gemeente. Meer informatie over streekomroep FMS is te lezen op flevo.media.

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter