Skip to main content

Belangrijke wedstrijd stilgelegd na zes rode kaarten en vechtpartijen

11 juni 2024
Kees Bakker

De wedstrijd van SV Lelystad tegen Veluwse Boys is afgelopen zaterdag in de 83e minuut stilgelegd. Bij een stand van 5-0 in het voordeel van SVL kreeg Veluwse Boys zijn vijfde rode kaart, waardoor er te weinig spelers in het veld overbleven om de wedstrijd uit te spelen.

Het was niet zomaar een wedstrijd die zaterdag gespeeld moest worden. SV Lelystad '67 kon namelijk nog degraderen uit de vierde klasse. De Veluwse Boys moesten winnen om te promoveren naar deze klasse.

In de eerste helft van de wedstrijd kregen twee spelers van Veluwse Boys ieder twee gele kaarten. Beide spelers konden met rood naar de kleedkamer. In de tweede helft was het nogmaals raak voor een speler ven Veluwse Boys, ook hij kreeg twee gele kaarten en kon vertrekken.

Vechtpartij

De frustratie liep op en er ontstond een vechtpartij tussen de twee ploegen. Veel spelers waren daarbij betrokken en op een bepaald moment hebben er volgens toeschouwers ook mensen uit het publiek meegevochten.

Beide ploegen zijn naar de kleedkamer gestuurd om af te koelen. Toen de wedstrijd werd hervat zijn er nog drie rode kaarten uitgedeeld, waarvan er één ook naar een speler van SV Lelystad ging.

Veluwse Boys stond nu nog maar met zes spelers op het veld en volgens de regels van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) moet een team minimaal zeven mensen hebben opgesteld om een wedstrijd te kunnen spelen. De scheidsrechter heeft de wedstrijd daarom gestaakt.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Omroep Flevoland.