Skip to main content

Vader vermoorde Ryan bekent in mail aan Telegraaf de dader te zijn

06 juni 2024
Theo van Rhijn

De vader van Rayan Al Najjar, de 18-jarige vrouw die vorige week dood werd aangetroffen, heeft in een mail aan De Telegraaf bekend dat hij haar heeft gedood. De krant volgde aanwijzingen dat het ging om eerwraak en wist contact te leggen met de man via een bedrijfsmail. Hij zou naar Istanboel zijn gevlucht. Tegenover de krant wilde hij geen reden opgeven, alleen dat hij erg boos op haar was geweest. Hij toonde ziƧh overigens wel bereid zich in Nederland voor de rechter te verantwoorden.

De politie heeft inmiddels in overleg met het Openbaar Ministerie de mails gevorderd, nadat de krant om commentaar had gevraagd.

Ook het AD en de Leeuwarder Courant hadden al geconstateerd dat in de omgeving van het gezin aan een familiekwestie werd gedacht. De twee mannen die eerder werden aangehouden, zouden broers van het slachtoffer zijn die hun vader hadden geholpen bij zijn vlucht.

De Leeuwarder Courant kende het gezin al langer. Die beschreef in 2017 hoe de destijds negen Syrische vluchtelingen zich vestigden in Joure. Ze waren in 2012 gevlucht.