Skip to main content

Jeugd leert natuur kennen in 'eigen achtertuin' Nationaal Park Nieuw Land

02 juli 2024
Theo van Rhijn

Leerlingen in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs in Lelystad en Almere krijgen de komende drie jaar lespakketten over natuur die worden verzorgd door IVN Natuureducatie en Nationaal Park Nieuw Land. De bedoeling is dat de leerlingen zelf het gebied in gaan.

De twee gemeenten hebben samen met met de andere partijen achter Nieuw Land, waaronder de provincie en Staatsbosbeheer, een overeenkomst getekend met deze organisatie voor natuurvoorlichting. Overigens werkten ze al langer samen.

Nationaal Park Nieuw Land is de aanduiding voor een strook beschermde natuur die zich uitstrekt van het Markermeer inclusief de Marker Wadden via de Oostvaardersplassen tot en met de Lepelaarplassen en die wordt beheerd door onder meer de betrokken lokale en regionale overheden. Voorzitter daarvan is de Lelystadse wethouder Sjaak Kruis, die dinsdag met regiodirecteur Joline de Weerdt van IVN Natuureducatie de overeenkomst heeft getekend.

“Het streven is om alle kinderen uit Flevoland die in de nabijheid van Nationaal Park Nieuw Land wonen, het nationaal park te laten beleven. Door het zelf te ervaren, leren ze meer over hun eigen achtertuin,” aldus De Weerdt.