Skip to main content

Instellingen doen mee aan actie tegen voedselverspilling

30 september 2022
Kees Bakker

Vijf Lelystadse zorginstellingen doen mee aan een project om voedselverspilling tegen te gaan. Door zo efficiënt maar ook lekker mogelijk te koken, maar ook door restjes te gebruiken in nieuwe maaltijden.

Het project is opgezet door de provincie en de gemeente. De instellingen krijgen daarbij tips en begeleiding en hebben al een eerste workshop gevolgd.  In Lelystad doen De Hoven, Laarhof Laarstaete, Hanzeborg, De Uiterton en ’t Landleven mee. Ook De Regenboog in Dronten heeft zich aangesloten bij het project.

“Voedsel weggooien is natuurlijk altijd zonde. Restjes kun je nog goed verwerken in een maaltijd. Dat bespaart ook geld. En met het verspillen van voedsel, verspil je ook alle grondstoffen en hulpbronnen die voor de productie zijn gebruikt, zoals vruchtbaar land, water, arbeid en energie. Door minder voedsel te verspillen, bespaar je energie,” aldus de gemeente.

Wethouder Sjaak Kruis was donderdag aanwezig bij de kick-off van het project. “Ik blij dat er zo veel zorginstellingen mee willen doen aan dit project. Lelystad wil een duurzame stad zijn en dat betekent onder andere ook dat we kijken hoe we minder voedsel kunnen verspillen. Dat kan alleen samen met de organisaties en bedrijven in Lelystad die dit soort projecten aan willen gaan. Het is inspirerend hoe de koks en facilitaire mensen van deze zorginstellingen al bezig zijn om stappen te zetten. Ik ben benieuwd naar de resultaten.”

Foto: De kick-off van het proect donderdag. © Fotostudio Wierd

Geplaatst op 30 september 2022. 

{jcomments on}