Skip to main content

Gezocht: een nieuwe naam voor het nog te ontwikkelen stadsdeel ZuiderC

03 juli 2024
Kees Bakker

Gezocht: een nieuwe naam voor het nog te ontwikkelen stadsdeel ZuiderC. De nieuwe wijk van Lelystad die volop in ontwikkeling is, en waar uiteindelijk 25.000 (deels nieuwe) Lelystedelingen komen te wonen, heeft ooit van de gemeente als werknaam ZuiderC gekregen. Dat bekt lekker en spreekt tot de verbeelding. Tenslotte ligt heel Lelystad op de bodem van wat eens de Zuiderzee was.

Maar de werktitel begin steeds meer te schuren, omdat het verwarring opriep met een van de mooie wijken die Lelystad al rijk is, de Zuiderzeewijk. GroenLinks wilde daarom dat de naam veranderd zou worden en zag dat dat idee eerder al veel bijval kreeg. Dinsdag werd het voorstel zelfs unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Dat betekent dat de gemeente op zoek gaat naar een naam die uniek is en zo min mogelijk gelijkenis heeft met andere wijken en/of stadsdelen'. En ach, wij zijn de beroerdste niet en helpen graag, met hulp van u. Dus heeft u een mooie suggestie voor een naam voor het nieuwste stadsdeel van Lelystad? Mail het naar ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met een goede motivatie erbij, en we maken er binnenkort een bloemlezing van.