Skip to main content

En dat is 3: Wijdenburg is klaar, wijk Hooghe Bomen krijgt vorm

08 juli 2024
Theo van Rhijn

Centrada heeft vandaag woongebouw Wijdenburg opgeleverd, het vierde van de in totaal zeven die de wijk Hooghe Bomen vormen, tussen Grietenij en het politiebureau. Wijdenburg telt 29 appartementen, in grootte variërend van van 52 tot 90 vierkante meter: de eerste sleutel werd op feestelijke wijze overhandigd. Later dit jaar moeten de laatste drie gebouwen volgen.

Dan heeft het centrum in twee jaar 303 appartementen erbij gekregen in een samenhangend geheel. Maar ondanks dat laatste zijn er aanzienlijke verschillen. De woningen zijn verdeeld over uiteenlopende categorieën voor wat betreft formaat, prijs en doelgroepen. Ze zijn wel allemaal ontwikkeld door Centrada.

De corporatie werkte daarbij nauw samen met de gemeente, omdat het om meer gaat dan alleen huisvesting. Het project wordt ook gezien als beeldbepalend voor het centrum van Lelystad, dat de komende jaren volop in ontwikkeling is. "Het zijn niet zomaar appartementencomplexen die worden gerealiseerd; het wordt een compleet nieuw woongebied dat een belangrijke plek en functie in de stad inneemt. Van ver zijn de appartementen straks ook zichtbaar, dus het is een beeldbepalende ontwikkeling. Wij hechten veel waarde aan de woonomgeving: inwoners van verschillende leeftijdsgroepen en gezinsgroottes kunnen hier in de toekomst fijn wonen en leven,” zei toenmalig wethouder Adam Elzakalai destijds bij de presentatie van de plannen.

FOTO: FOTOSTUDIO WIERD