Skip to main content

Eigenaren restaurant Sorrento in actie voor financiële hulp

17 december 2021

Op 1 januari 2020 durfden Jeffrey Wecker en Patrick Voskamp de uitdaging aan: ze werden eigenaar van het restaurant waar zij al jaren werkten,  Sorrento. Ze hadden een mooie toekomst in gedachten, maar inmiddels kunnen zij het hoofd nog maar net boven water te houden. Hiervoor hebben zij nu een crowdfundingsactie opgezet.

“Eigenlijk valt onze droom in het water,” betreurt Wecker. Hij stond al zeven jaar in de keuken van Sorrento toen hij met Voskamp de stap naar eigen ondernemer maakte. “We doen er alles aan en daarom staan we er nog steeds.” De eerste twee maanden maakten de jongens een vliegende start, maar in maart 2020 zorgde de eerste lockdown voor problemen. Omdat ze nog maar net het restaurant hadden overgenomen, hadden ze naar eigen zeggen nog geen buffer kunnen opbouwen.

Er werd dus gelijk een beroep gedaan op hun ondernemersvaardigheden. “Dan ga je kijken wat er wel mogelijk is. We deden al aan bezorging, maar dat werd nu een stukje drukker. Hierom gingen wij onder andere de bezorgkaart uitbreiden,” vertelt Voskamp, die zijn hele carrière al bij Sorrento heeft gewerkt. Nu als eigenaar is dat toch anders. "Je moet nu toch kijken hoe je de zaak draaiend houdt."

Fijne kerstdagen of toch niet

Vorig jaar waren ze helemaal gesloten met kerst en dit jaar is alleen een ‘early diner’ mogelijk voor 17 uur. "We hadden natuurlijk gehoopt helemaal open te mogen, maar we zijn in ieder geval blij nog wát mensen te mogen ontvangen tijdens de kerst." De steun die door de overheid is aangereikt, is volgens Wecker niet toereikend.

Doorlopende kosten zoals huur, personeel en de schuld bij de bank hebben ertoe geleid dat de mannen een crowdfunding hebben opgezet. De actie ging de eerste week meteen goed van start met meer dan 150 donaties, goed voor bijna 5.000 euro. “Dat is echt top. Daar krijg je wel een warm gevoel van. Dat zoveel mensen toch om ons geven en willen dat we blijven bestaan,” zegt Wecker hoopvol.

{jcomments on}