Skip to main content

1ste watertappunt uit kindermotiemarkt in gebruik genomen op Helmstok

11 juni 2024
Kees Bakker

Daags voor tientallen kinderen de gemeenteraad van Lelystad weer bestoken met goede ideeën die de stad leuker en beter maken, tijdens de kinderideeënmarkt van morgen, is een van de ideeën uit wat toen nog de ‘kindermotiemarkt’ heette van oktober vorig jaar, werkelijkheid geworden. Op het schoolplein van basisschool De Helmstok is maandag een watertappunt in gebruik genomen.

De leerlingenraad van de school kwam bij de kindermotiemarkt in 2023 met het idee voor meer watertappunten in de stad. Vanuit deze motie heeft De Helmstok nu het eerste watertappunt op het schoolplein gekregen. Binnenkort kunnen ook de andere basisscholen in Lelystad een aanvraag indienen. Informatie daarover ontvangen de scholen nog.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, directeur Hinke Tigelaar en mascotte Druppie hadden de eer het watertappunt te onthullen. Daarmee werd ook gelijk een start gemaakt met de ‘Lelystad drinkt water!’-campagne, die de gehele maand de voordelen van het drinken van water (ten opzichte van frisdrank) benadrukt.

 

Foto: © Fotostudio Wierd