Skip to main content

De Gordiaan 3e in finale kookwedstrijd 'Gastvrij Rotterdam'

20 september 2022

De Gordiaan heeft gisteren gestreden om de titel beste restaurant van het jaar. Jaarlijks wordt er een wedstrijd gehouden waarbij de leden van de restaurantorganisatie Euro-toques strijden om de titel beste restaurant van het jaar. Dit wordt gedaan tijdens de horecabeurs "Gastvrij Rotterdam". Het restaurant is dit jaar als deelnemer doorgedrongen tot in de finale, waar ze maandag een 3-gangen menu ging koken. De Gordiaan is op de derde plek geëindigd.

De Gordiaan is het oudste restaurantje van Lelystad. In 1980 geopend en sinds 2015 is het etablissement in handen van Lars en Joëlla Dekens. Het restaurant bleek perfect aan te sluiten bij de code van eer van restaurantvereniging Euro-toques, waar zo'n 240 restaurants in Nederland bij zijn aangesloten. Dat is een gezelschap van restauranthouders dat is opgericht door de Franse chef-kok Paul Bocuse om het ambacht van koken te behouden. Een restaurant dat zich hierbij aansluit,  stelt zichzelf tot plicht om te koken met producten uit de omgeving en het seizoen.

"Feit dat zijn ‘Gordiaan kitchen-bar’ één van de vier landelijke finalisten is, is heel bijzonder. Dit onderschrijft het niveau waarop gewerkt wordt en is een waardering vanuit het vak voor zijn kookkwaliteiten. Een klein restaurant waar authenticiteit en de liefde voor het vak hoog in het vaandel staan. Een ware ambassadeur voor Lelystad, en daar zijn we trots op", vertelt Barry Porsius van City Marketing Lelystad (CML). Voor deze gelegenheid had CML daarom speciaal koksbuizen laten maken. Een koksbuis is een hooggesloten jas zonder kraag met een dubbele rij knopen.

Geplaatst op 20 september 2022.

{jcomments on}