Skip to main content

Batavia ’90 kan titel bijna ruiken na 5-0-zege op Apeldoorners

01 mei 2023
Kees Bakker

Batavia '90 heeft de titel in zicht. De opdracht van de equipe van hoofdtrainer Michel van Oostrum zaterdag was winnen in het thuisduel met AGOVV, om de koppositie te behouden. De ploeg uit Apeldoorn, de nummer zes van de ranglijst in klasse 2I van het Oostelijke zaterdagvoetbal, werd in Apeldoorn eerder dit seizoen soeverein en met gecontroleerd positievoetbal bedwongen met de cijfers 0-3.

Op de Doggersbank ontpopte zich een eenzijdig duel met drie opgelegde kansen in de eerste helft. Tot drie keer toe stond het vizier van clubtopscorer Guido Pauw niet op scherp. De nummer 7 kon acties van Gilbrano Plet in de 23ste minuut over de linkerkant en een dribbel van Mo Hammouchi en de ijverige Mitchell Bolck en Sefanja Davids vanaf de rechterzijde geen passend vervolg geven, mede doordat keeper Patrick Jansen aanvankelijk attent reageerde. Het spel van Batavia ’90 werd slordiger naarmate de tijd verstreek. Vlak voor de rust schoot Hammouchi een kansrijke vrije trap over de doellat.

AGOVV toonde zich een vinnig verdedigende ploeg, die het opgelegde tempo goed kon volgen. De Veluwse ploeg, zonder de zieke Jesse Hartgers, die door Marcos Vladomiu was vervangen, kreeg geen enkele kans, maar is wel de minst gepasseerde tweedeklasser in deze afdeling, na Batavia ’90.

In de ook zonnige tweede helft kwam het klassenverschil pas in de 54ste minuut tot uiting. Dat was na een actie van Plet, die Hammouchi vrijspeelde, die met een laag schot de ban brak. In de 61ste minuut volgde Redouan het voorbeeld van zijn broer en maakte er met een gerichte diagonale schuiver 2-0 van na werk van Sefanja Davids.

Na dit doelpunt bleek het verzet van AGOVV gebroken en mocht de voor Plet ingevallen Yordy Grovenstein een heerlijk kwartiertje beleven. Hij scoorde met hoofd en voet een zuivere hattrick binnen die tijd op aangeven van Mo Hammouchi, een rebound na een schot van Mitchell Bolck en een knal vanaf de linkerflank, waarbij hij eventjes last had van zijn standbeen.

De eindstand werd zo 5-0. Dat is goed voor het al voortreffelijke doelsaldo, maar belangrijker nog was het niet verwachte puntverlies dat belager Hierden leed in het treffen met het Zwolse WVF na een gelijkspel in Zwolle.

Yordi Grovenstein (foto) glunderde na afloop van de wedstrijd. “De laatste keer dat ik een hattrick maakte was voor NSC Nijkerk bij een promotieduel tegen Barneveld om een terugkeer in de hoofdklasse. Het moet nu kunnen. Ons spel geef ik dit seizoen een 8. Dit mogen niet meer weggeven.”

Batavia ’90 breidde de marge met Hierden tot vier punten uit, met nog drie duels voor de boeg. De titel, beker en de promotie naar de eerste klasse lonkt nu binnen afzienbare tijd. Over twee weken speelt Batavia ’90 in Oldebroek tegen middenmoter OWIOS en speelt Hierden tegen het Friese VSCO 61 uit Oosterwolde.