Skip to main content

Batavia '90 blijft op titelkoers na ruime zege in IJsselmuiden

23 april 2023
Kees Bakker

Met nog vier duels voor de boeg heeft Batavia ‘90 de titelkans in de tweede klasse I van het zaterdagvoetbal nagenoeg in eigen hand. De ploeg van trainer Michel van Oostrum boekte zaterdag in het regenachtige IJsselmuiden een eclatante 0-4-zege na een 0-3-ruststand.

Batavia ‘90, dat met twee punten voorsprong koploper is, flitste na enkele tikjes breed uit de startblokken en binnen 50 seconden lag de bal in het net achter doelman Roy van Dijk. Doelpuntenmaker was Gilbrano Plet, die een hoge dieptepass van Hayri Pinarci vanaf de linkerflank in de verre hoek volleerde. Na tien minuten stond het al 0-2 dankzij een lage harde schuiver van Bolk op aangeven van Sten Vreekamp. IJVV, dat in Lelystad eerder dit seizoen nog op 1-1 was uitgekomen, speelde na een kwartier al een verloren wedstrijd, omdat spits Guido Pauw een verkeerde terugspeelbal van Adir Sasso wist te onderscheppen en de keeper doeltreffend omspeelde.

Na rust lag het baltempo van de koploper aanmerkelijk lager. IJVV had niets in te brengen en Mo Hammouchi tekende voor de mooiste goal van het duel door na een schijnbeweging links voor te sorteren voor een boogbal van rechts in de uiterste linkerhoek. Bij 0-4 bleef het, meerdere kansen ten spijt.

Concurrent Hierden is tegenstander in de laatste wedstrijd van deze competitie op 27 mei. Voor dat duel eind mei hoopt Batavia ‘90 de champagne voor de mogelijke promotie al ontkurkt te hebben om geen risico’s te hoeven lopen op nieuwe promotie-degradatiewedstrijden. Opponenten zijn behalve AGOVV ook OWIOS uit in Oldebroek en Horst op eigen terrein. Hierden treft in stadgenoot Unicum aan de Schouw een team uit de top drie.

Volgende zaterdag speelt Batavia ‘90 aan de Doggersbank tegen AGOVV uit Apeldoorn en treft de nummer twee Hierden in Zwolle de nummer vier van de ranglijst WVF.