Skip to main content

Zorgen over sluiting school voor bijzonder onderwijs De Vogelveste

13 juni 2024
Theo van Rhijn

Een aantal ouders van school voor speciaal basisonderwijs De Vogelveste vreest problemen, waaronder pesten, als hun kind naar een reguliere school moet wanneer hun eigen school na de zomer sluit. Tot dat laatste wordt mogelijk besloten omdat het aantal leerlinger is gedaald naar twintig en er een gebrek aan leerkrachten is. De bezorgde ouders zijn van plan in te spreken tijdens de eerstvolgende raadsvergadering, 18 juni. Ze hopen op een alternatief plan.

Volgens voorzitter Willem de Jager van de Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO), waar de school onder valt, is met alle ouders gesproken en zijn de tegenstanders een minderheid. Een commissie kijkt momenteel waar welke leerling naartoe moet en de conclusies worden besproken met de ouders.  

Voor een aantal van de kinderen is een plek op De Kei, ook een school voor speciaal onderwijs. De anderen zijn kinderen die volgens de SCPO ook kunnen functioneren op een niet-aangepaste school. Dit past ook binnen de huidige onderwijsgedachte om passend onderwijs op een reguliere school te bieden, zegt De Jager. Op de reguliere scholen komt een aparte klas. De leerkracht en onderwijsassistent die De Vogelveste nu nog heeft, gaan aan de slag in een aangepaste groep op Driestromenland. Op de andere scholen komt nieuw personeel voor de klas te staan.

SCPO neemt eind deze maand een definitief besluit over de sluiting.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Omroep Flevoland.