Skip to main content

Gelukt! Batavia 90 naar de finale, na 1-0 tegen Veensche Boys

15 juni 2022
Theo van Rhijn

Batavia 90 bereikte gisteravond (dinsdag) voor 800 toeschouwers de finale van de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Veensche Boys uit Nijkerkerveen werd door een doelpunt van oud-AZ-prof Samir Merraki met 1-0 bedwongen.

Merraki scoorde de enige treffer van de halve finale in de veertigste minuut, nadat Veensche Boys goede kansen op een voorsprong onbenut had gelaten, doordat Rody Buitenhuis rakelings voorlangs schoot en Bataviakeeper Quinten van de Graaf katachtig redde op een kopstoot van Danny Brouwer. Merraki ontving de bal uit een pass van Sabir Achefay, na mislukt wegdraaien van verdediger Nico van den Brom. Merraki, een veteraan inmiddels met zijn 29 jaren en spelend met het opvallende rugnummer 88, kreeg genoeg ruimte om aan te leggen voor een naderhand beslissend schot in de kruising.

In de tweede helft speelde Batavia 90 zich onder de druk van Veensche Boys en de eigen nervositeit uit, maar verzuimde kansen van spelmaker Mohammed Hammouchi (ex SV Lelystad '67) en Guido Pauw te verzilveren. Het houtwerk stond in de weg en het vizier niet op scherp, maar het was genoeg.

In de finale van de nacompetitie neemt de ploeg van Michel van Oostrum het op tegen Hulzense Boys uit Nijverdal, dat het Lelystadse Unicum aan de Schouw na een 1-1 ruststand met 1-4 elimineerde. Unicum blijft daardoor tweedeklasser. De finale is op neutraal terrein: bij OWIOS in Oldebroek. De wedstrijd begint om half drie.

SV Lelystad '67 was de laatste Lelystadse club die in de eerste klasse uitkwam, in de jaren zeventig van de twintigste eeuw.