Skip to main content

Batavia wint derby na rommelig begin – met opstootje

29 januari 2018
Theo van Rhijn

Aan de met 500 toeschouwers goed gevulde Doggersbank werd spits Kevin Olaria de gevierde man met twee doelpunten in het laatste halfuur. Door de zege verkleinde Batavia ´90 de achterstand op Unicum tot een nog altijd respectabele negen punten, maar de ploeg van trainer Barry Kamphorst heeft nog een wedstrijd te goed. Op 14 april kan Unicum orde op zaken stellen aan de Schouw, wanneer beide ploegen elkaar weer treffen.

Het opstootje ontstond toen Unicumspeler Marvin Tjon in de rug werd aangevallen. Het incident leidde tot een handgemeen tussen spelers van beide ploegen, dat zich uitbreidde tot buiten de lijnen met bemoeienis van supporters. Het relletje kon echter met hulp van Unicumkeeper Mike Schoonheim worden gesust en de scheidsrechter hield zijn kaarten op zak.

Buiten dat opstootje viel er in de slordige eerste helft weinig te beleven.

Na rust zette Batavia aan en dat resulteerde in de 55ste minuut in een voorzet vanaf de linkerkant van het veld. Jeremy Loos verzond de bal, keeper  Schoonheim dacht dat ie bij de eerste paal zou komen en stond te ver voor zijn doel en zag afwezig toe hoe de Kampense spits van de thuisploeg met een half geraakte kopstoot toch het net vond.

Deze 1-0 noopte Unicum tot aanvallen, maar daar kwam door een falende opbouw niets van terecht. Na 65 minuten zette uitblinker Kevin Olaria een combinatie op het middenveld op, die hij met een droge knal in de korte hoek zelf afrondde. Olaria speelde eerder voor WHC Wezep en KSC Kampen op hoger niveau en benadrukte dat de derbyzege verdiend was.

Assistent-trainer Edwin van Ankeren van Unicum had de nederlaag zien aankomen, zei hij. "Al voor de winterstop verloren we de concentratie, maar er is geen man overboord.