Zonder vrijwilligers geen LelyStart want wat heb je aan een mooi programma als er niemand is die helpt met opbouwen of die drankjes schenkt achter de bar? De organisatie is dan ook op zoek naar vrijwilligers. 

Vrijwilligers helpen om van het festival een succes te maken; een weekend vol actie, gezelligheid en teamspirit. De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Het gaat om mannen en vrouwen van 16 jaar en ouder die op 13, 14 en/of 15 september willen helpen. 

LelyStart is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren Agora Theater, poppodium Corneel, Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 13, 14 en 15 september.

Elk jaar werken ongeveer 100 vrijwilligers mee aan LelyStart. Het geeft een kijkje in de keuken van het festival, leert nieuwe mensen kennen en het is gezellig om samen te werken aan een mooi festivalweekend. Er is tevens een start- en slotbijeenkomst waarvoor alle vrijwilligers zijn uitgenodigd. Hier maken ze nader kennis met elkaar, krijgen ze hun t-shirt, alle belangrijke informatie en drinken ze samen nog wat.

Of je nu het festivalterrein of de kunstgras markt opbouwt, gastheer bent in Kubus, achter de bar staat bij Trijntje Oosterhuis, de catering in de Flevomeer Bibliotheek doet of artiesten- of publieksbegeleider bent in de Agora. Iedereen is nodig.

Voor deze editie is de organisatie vooral op zoek naar sterke mannen en vrouwen die op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen helpen met op – en afbouw van het festivalterrein en Lekker Lelystad. Ook is er nog een presentator nodig voor de dag van de amateurkunst in Kubus op zondagmiddag.

Sanne Offerman was vorig jaar voor het eerst vrijwilliger tijdens LelyStart. 'Een ongelooflijke ervaring', blikt ze terug. 'Mijn vader en ik waren nieuwsgierig om een keer als vrijwilliger mee te helpen aan een festival in je eigen stad. We hebben die avond heel veel gezelligheid gehad met alle vrijwilligers en bezoekers van het festival. We konden goed samenwerken en hebben achteraf ook weer veel van elkaar geleerd! Als vrijwilliger kijk je heel anders naar LelySTART dan als bezoeker, een unieke ervaring.'

Aanmelden kan via www.lelystart.nl.of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

0
Shares

Nieuws uit Lelystad

20 september 2019

Station krijgt mogelijk meer stallingsplaatsen voor fietsen

De fietsenstallingen bij het station zijn onvoldoende en wellicht is er een mogelijkheid om ze met…
20 september 2019

Recherche erkent fouten in onderzoek Deventer moordzaak

De recherche erkent dat er fouten zijn gemaakt in de Deventer moordzaak, de moord op de weduwe…
20 september 2019

Politie: laatste tijd veel woninginbraken, vooral in de Waterwijk

Het aantal woninginbraken in Lelystad neemt toe, zegt de politie. Vooral de Waterwijk wordt…
20 september 2019

Hanzehuys is klaar: 42 flats speciaal voor middengroep

Flatgebouw Het Hanzehuys, in het Hanzepark, is klaar. Eigenaar Centrada heeft de afgelopen dagen de…
20 september 2019

Parkwijk: bewoners dachten mee, publiek kan bouw nu volgen

Wie de bouw wil volgen van Parkwijk, de nieuwe woonwijk tussen het centrum en de Archipel, kan dat…
17 september 2019

Markerwaardijk nacht vrijdag op zaterdag dicht voor onderhoud

De dijk Lelystad-Enkhuizen is deze week van vrijdagavond 8 uur tot zaterdagmorgen 6 uur in beide…
17 september 2019

Natuurpark Europees de boer op met kennis over wisenten

Natuurpark Lelystad gaat internationaal de boer op met zijn kennis van wisenten en met zijn…
16 september 2019

'Zand voor dijk was goede keus, verstuiven stopt binnenkort'

Ondanks de overlast voor het verkeer was het gebruik van zand voor de Markerwaarddijk een juiste…

Radio Lelystad: Altijd in de lucht! | Ook op Facebook en Twitter