NIEUWS UIT LELYSTAD

Tegengas uit Lelystad tegen 'Nashville'

Een groep christenen uit Lelystad is een digitale handtekeningenactie begonnen als reactie op de Nashvilleverklaring. Wie samen met hen homo's en andere LHGBTI'ers een hart onder de riem wil steken, kan terecht op een site onder de titel 'Ikstanaast je.nu'.

"We willen niet zozeer een tegenreactie zijn maar een statement maken: we staan voor een diverse, inclusieve en veilige kerk voor iedereen. Ons hart gaat uit naar iedereen die zich, om wat voor reden dan ook, niet thuis of geaccepteerd voelt in de kerk," aldus de initiatiefnemers. "We hopen dat zoveel mogelijk christenen en niet-christenen de petitie zullen ondertekenen om hiermee een hartverwarmend geluid naar de LGBTI-community te laten horen en naar de rest van de samenleving."

Een van die initiatiefnemers is theoloog Elmar Haneveld, regelmatig te horen vanaf de kansel van de evangelische kerk De Pijler. Hij is ook een van de mensen achter Faith-Café, een periodieke bijeenkomst waar christenen met twijfelaars en andersdenkenden van gedachten wisselen over het geloof.

De Nashvilleverklaring is een van oorsprong Amerikaans stuk waarin christenen zich uitspreken tegen homoseksualiteit en alle andere vormen van seksueel gedrag buiten het traditionele man-vrouwhuwelijk. De verklaring kwam deze week in Nederland in het nieuws doordat ongeveer 200 protestantse voorlieden zich achter een Nederlandse versie schaarden. Er kwam meteen een tegenbeweging op gang. Verscheidene gemeenten, waaronder Lelystad, hebben op het stadhuis de regenboogvlag gehesen, simpel gezegd de homovlag.

Website 'IkStaNaastJe.nu'
Nederlandse Nashvilleverklaring

{jcomments on}

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter